
Kardinal
Kardinal je poreklom iz SAD. Ima veoma krupne grozdove, često i do 600 grama. Bobice su vrlo krupne , okrugle a boja pokožice varira od ljubičaste do tamne.
Plod je prijatnog ukusa i neutralnog mirisa. Zahteva, kratko ili mešovito orezivanje.
Dozreva u prvoj polovini avgusta

Muskat hamburg
Muskat hamburg je poreklom iz Engleske. Masa grozda dostiže 400 g. Bobice su plavocrvene boje, krupne i jajolike. Kao i u drugim područjima i kod nas je omiljen zbog prijatnog ukusa i jakog muskatnog mirisa. Ima dobru transportabilnost, ali se u hladnjači ne može dugo čuvati. Na tržištima uživa renome najkvalitetnije sorte. Od prezrelog grožđa može se dobiti kvalitetno muskatno crno vino i muskatna lozovača rakija. Najbolji, rod po količini i kvalitetu, postižemo orezivanjem na kraće lukove.
Dozreva krajem septembra

Karmen
Karmen je dobijen ukrštanjem sorti moldova x kardinal. Grozd je krupan, rastresit sa veoma privlačnim, krupnim, jajastim, tamnoplavim bobicama. Neutralnog je ukusa. Redovno i obilno rađa.
Daje veliki procenat tržišno vrednog stonog grožđa.
Preporučuje se kratka rezidba, umereno opterećenje i prorjeđivanje u cvetu.
Dobro se transportuje i dugo čuva u hladnjači.
Sazreva u avgustu

Blek medžik
Blek medžik dozreva početkom avgusta.
Grozda je krupan oko 600g. težine. Slabo ponosi tranport, šećer dostiže najčešće do 14%, kiselina 6gr.
Dobro podnosi manjak vlage ali je osetljiva na pozne prolećne mrazeve.
Dozreva početkom avgusta

Straženski
Straženski dozreva početkom septembra. Moldovska je sorta. Ima veliku bujnosti i veliku rodnost.
Interesantna je zbog vrlo krupnih, atraktivnih grozdova i veoma krupnih crnih bobica.
Otporna je na peronosporu ali je osetljiva na pepelnicu, sivu plesan i niske temperature.
Dozreva početkom septembra

Ribijer
Ribijer dozreva sredina septembra. Grozd je srednje veliki cilindrično-konusan, krilat, umereno rastresit, prosečne težine 500-600g. Bobica srednje velika, okrugla, peteljka je dosta čvrsta. Srednje otporan na gljivične bolesti, osetljiv je na pepelnicu.
Dozreva sredinom septembra

Moldava
Moldava sazreva u drugoj polovini septembra. Grozd je krupan, rastresit. Bobica je krupna, ovalnog oblika. Prijatnog je ukusa bez posebnog mirisa. Otporan je na mrazeve, filokseru i gljivične bolesti. Uspešno se čuva u hladnjačama u dužim vremenskim periodima. Zahteva kratku i mešovitu rezidbu.
Dozreva krajem septembra